Γιατί δάκρυσε ο Λούκας?

Posted: Μαΐου 16, 2011 in Ελληνάρες, Τηλεόραση & Διαυλοεπιλογέας

Σύσσωμος ο ελληνικός λαός,παρακολούθησε  με κομμένη την ανάσα,την συγκλονιστική  προσπάθεια του Λούκας και του Stereo Mike,στον τελικό της Eurovision στο Dusseldorf.

Η ελληνική αποστολή κατάφερε να κερδίσει την αξιοπρεπέστατη έβδομη θέση στην τελική κατάταξη και να αποδείξει πως η Ελλάδα αποτελεί μια υπερδύναμη τα τελευταία δέκα χρόνια,δυστυχώς μόνο στη Eurovision.Μπορεί να ψωμολυσσάμε στην πείνα σαν χώρα,αλλά η Εurovision ποτέ δεν έπαψε να είναι για εμάς μια εθνική υπόθεση.

Τόσο μεγάλη επιρροή και γοητεία ασκεί ο θεσμός της Εurovision,που την βραδιά του τελικού οι έλληνες κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας,παρακολούθησαν τα τραγούδια σε γιγαντοοθόνες,μονιασμένοι με όλους τους παράνομους μετανάστες. Έλληνες,Πακιστανοί,Αφγανοί,Σομαλοί,τσαντάκηδες,δολοφόνοι,πρεζόνια ,ήταν όλοι μαζί μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Για μια ακόμα χρονιά η ελληνική αποστολή ήταν γεμάτη από πρωτοτυπίες.Πέρισυ έστειλε το Γυφτοποντιακό Ποπ του Αλκαίου και φέτος ένα Χιπ Χοπ Ζε’ι’μπέκικο.Του χρόνου θα στείλουμε Χέβι Μέταλ Τσάμικο.

Πέρισυ φωνάξαμε »Ωπα» δυνατά σε όλη την Ευρώπη.Φέτος φέραμε και μια βαριά ζε’ι’μπέκικη γυροβολιά.Του χρόνου θα βάλουμε και σούβλα στη σκηνή και θα ψήνουμε κοκορέτσια.

Το Ελληνικό στοιχείο τονίστηκε ακόμα περισσότερο με την εικόνα που προβαλλόταν πίσω απ’ τον Λούκας και την μουσικοχορευτική παρέα του.Δηλαδή κάμποσοι μεγαλοπρεπείς αρχαιοελληνικοί κίονες.Έτσι φουσκώσαμε όλοι οι Έλληνες απο υπερηφάνια για την αρχαία ιστορία μας.Αν ο Λούκας στηριζόταν στην νεότερη ιστορία μας,θα έπρεπε να βάλει τσιμεντόλιθους για φόντο.

Η προβολή των αρχαίων κιόνων ήταν αναμφισβήτητα  άλλη μια μεγάλη πρωτοτυπία.Η αρχική σκέψη ήταν να προβληθούν πίσω απο τον Λούκας  έξι κίονες,δύο πιτόγυρα,ένα ταψί μουσακάς και ένα ούζο Μπαρμπαμήτσος.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρόσθεσε περισσότερη συγκίνηση στις ευαίσθητες καρδιές των Ελλήνων,ήταν πως ο Λούκας δάκρυσε κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής ερμηνείας του.Ήταν φυσικό να ρωτηθεί στην συνέχεια για ποιό λόγο δάκρυσε.Ο Λούκας απάντησε  :

‘Έκλαψα γιατί ήταν μια στιγμή στην οποία είχα τόση ένταση, που νόμιζα ότι ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για μένα και δεν κατάφερα να συγκρατηθώ.»

O Λούκας έκρυψε έτσι έντεχνα τον πραγματικό λόγο που δάκρυσε επί σκηνής.Ο πραγματικός λόγος που έκλαψε ο Λούκας είναι γιατί συνειδητοποίησε πως σε λίγα χρόνια θα βλέπει αρχαιολογικό κίονα μόνο στην τηλεόραση,αφού θα τους έχει ξεπουλήσει όλους το Πασοκ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s