Οδηγίες για απεργούς πείνας

Posted: Μαρτίου 10, 2011 in Συμβουλές

Η υπόθεση των 300 λαθρομεταναστών που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας στο μέγαρο »ΥΠΑΤΙΑ»,μπορεί να μας οδηγήσει σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η κυβέρνηση του Πασοκ,τελικά ενέδωσε στα αιτήματα των απεργών και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα : »οι μετανάστες θα έχουν δικαίωμα νομιμοποίησης  μετά από συμπλήρωση οκταετίας στη χώρα (ενώ το μέχρι τώρα ισχύον,ήταν η δωδεκαετία). Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσής τους με βάση το καθεστώς ανοχής καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.

Οι λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν συνέλευση και έκριναν ικανοποιητικές τις κυβερνητικές προτάσεις,με αποτέλεσμα να σταματήσουν την απεργία πείνας.

Μερικές ημέρες πριν λήξει η απεργία πείνας,υπήρξε ένα επεισόδιο με 2 μέλη της πρωτοβουλίας ‘‘αλληλεγγύη» (του Συνασπισμού)τα οποία σύμφωνα με γιατρό του »Ερυθρού Σταυρού»,παρεμπόδισαν κάποιους απεργούς που θέλησαν να φάνε.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ορισμένοι από τους 20 περίπου μετανάστες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, θέλησαν να φάνε.
Οι δυο κατηγορούμενες, μαζί με άλλα άτομα της ίδιας επιτροπής, αντέδρασαν έντονα, «εμποδίζοντας τους γιατρούς να ασκήσουν το λειτούργημα τους», όπως αναφέρει ο μηνυτής, διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου.
Την ίδια στιγμή κάποιοι από τους άλλους μετανάστες φοβήθηκαν και έβγαλαν τους ορούς με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.
Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν και το επεισόδιο έληξε, ο γιατρός υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δυο γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς,τι πολιτικά παιχνίδια διαφόρων σκοπιμοτήτων παίχτηκαν πίσω απο την πλάτη των συγκεκριμένων λαθρομεταναστών.

Απ’τη στιγμή όμως που η κυβέρνηση του Πασοκ,υποχώρησε στα αιτήματα των λαθρομεταναστών,ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός αποκτά ένα ολοκαίνουργιο όπλο στην φαρέτρα του.Τελικά κάθε κυβέρνηση έχει το »κουμπί» της.Έτυχε να το ανακαλύψουν οι 300 λαθρομετανάστες.Ο ελληνικός λαός – μήνες τώρα – δείχνει  την αντίθεση του,απέναντι στα απάνθρωπα  αντιλα’ι’κά μέτρα και τις περικοπές που επέβαλλε η κυβέρνηση του Πασοκ.

Και την έδειξε με πάρα πολλούς τρόπους.Με συλλαλητήρια,συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω απο σπίτια υπουργών,απεργίες,κράξιμο ,ξύλο και μπουκάλια σε πολιτικούς,σκληρή κριτική στο ίντερνετ,κινήματα ανυπακοής σε διόδια και εισιτήρια μέσων μεταφοράς και πολλά άλλα.

Το νοητό αυτί της κυβέρνησης δεν ίδρωσε.Δεν έκανε πίσω ούτε μισό βήμα.Ίδρωσε όμως τώρα με μια απεργία πείνας 300 λαθρομεταναστών.

Αυτό λοιπόν είναι το »κουμπί» της κυβέρνησης .Η απεργία πείνας.Μόνο έτσι θα εισακουστούν τα αιτήματα του καταπιεζόμενου ελληνικού λαού.

Σαν υπεύθυνο ιστολόγιο που είμαστε λοιπόν,θα προχωρήσουμε σε κάποιες υποθέσεις

Κάθε επαγγελματικός κλάδος που έχει κάποια αιτήματα απ’ την κυβέρνηση,θα μπορούσε να μαζέψει όσα περισσότερα άτομα μπορεί και να προχωρούσε σε μια κατάληψη δημόσιου κτιρίου.

Οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα μπορούσαν να κάνουν κατάληψη και απεργία πείνας  στην παλιά σχολή της Νομικής,αλλά ας πάρουν και μερικές σκούπες,σφουγγαρίστρες και φαράσια μαζί τους, για να μαζέψουν το σκουπιδολό’ι’ που άφησαν οι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν εκεί,πριν πάνε στην »ΥΠΑΤΙΑ».

Οι συνταξιούχοι θα μπορούσαν να κάνουν κατάληψη και απεργία πείνας  σε κάποιο κεντρικό παράρτημα του ΙΚΑ,για να μπορούν να έχουν τους γιατρούς και τα φάρμακα μεσ’ τα πόδια τους όλη μέρα και να μη χρειάζεται να κλείνουν ραντεβού 7 μήνες πριν, για να τους εξετάσει γιατρός.Επιπρόσθετα θα μπορούν να βγάλουν το άχτι τους στους γιατρούς που χρηματίζονται,φαπώνοντάς τους ή στέλνοντάς τους να τους πλύνουν τις μασέλες.

Οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να κάνουν κατάληψη και απεργία πείνας στο κεντρικό κτίριο του MEGA.Mπορεί το κτίριο του ΜEGA να μην είναι δημόσιο,αλλά όμως είναι κτίριο της κυβέρνησης.Εκεί θα μπορούν να εμφανίζονται με μπλουζάκια του Τσε-Γκεβάρα,δίπλα στην Όλγα Τρέμη,να στέλνουν ραβασάκια στον Καψή,να φωνάζουν συνθήματα στο ακουστικό του Καμπουράκη,να βάλουν τον Τσίμα να ξυρίσει το μουστάκι,να πετάνε μπουκάλια στον Πρετεντέρη,να συμμετέχουν σε επεισόδιο στα »Μυστικά της Εδέμ»,να καραμελώσουν την καράφλα του Παρλιάρου και άλλα ωραία πράγματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κερατέας θα μπορούσαν να κάνουν κατάληψη και απεργία πείνας στα γραφεία κάποιας απο τις εφημερίδες του Μπόμπολα,και μαζί τους να φέρουν όλα τα σκουπίδια απ’ τα σπίτια τους και να τα αδειάσουν στα γραφεία,για να καταλάβει ο κύριος Μπόμπολας,πως είναι να σου φέρνουν σκουπίδια έξω απ’ το σπίτι σου.Οι εφημερίδες του Μπόμπολα είναι επίσης,κρατικές.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάποια κατάληψη δημόσιου κτιρίου,(Μπορούμε να καταλάβουμε όποιο κτίριο θέλουμε,εκτός απ’το κτίριο της Βουλής,γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά της Δημοκρατίας) προχωρούμε στην έναρξη της απεργίας πείνας.Πριν την αρχίσουμε,παραγγέλνουμε ο καθένας 2 μερίδες γύρο,2 μερίδες κοκορέτσι,γαρδούμπες,πα’ι’δάκια,εξοχικό,νεφραμιές,πίτσες,σπετσοφάι και 27 λίτρα κόκα κόλα.Τα χλαπακιάζουμε γιατί θα κάνουμε καιρό να τα ξαναδούμε και ξεκινάμε την απεργία.

Την πρώτη βδομάδα θα πρέπει να περιμένετε οτι κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί σας.Ούτε καν οι συγγενείς σας δηλαδή.

Τα βλέμματα των συγγενών σας θα τα τραβήξετε απο την δεύτερη βδομάδα,ενώ τα βλέμματα των δημοσιογράφων από την τρίτη βδομάδα και μετά.Αν παρόλα αυτά,επιθυμείτε να τραβήξετε τα βλέμματα όλων (δημοσιογράφων,bloggers,πολιτικών) απο την πρώτη κιόλας μέρα απεργίας υπάρχει ένα μυστικό που θα το αποκαλύψω για πρώτη φορά στο διαδύκτιο:

Φροντίστε να έχετε φέρει μαζί σας απ’ το σπίτι φούμο παραλλαγής.Αλείψτε το φούμο στην μούρη σας μέχρι να γίνει σκούρα καφέ ή μαύρη,ανακατέψτε τα μαλλιά σας και φορέστε σαγιονάρες διχαλωτές.Δηλώστε δυνατά πως ονομάζεστε Μουσταφατζάν και απαιτείτε ακρόαση από την κυβέρνηση.

Μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο θα καταφθάσουν μέλη της »Αλληλεγγύης» που θα σας υποστηρίζουν και θα σας εξυπηρετούν σε όλη τη διάρκεια του δίκαιου αγώνα σας.Θα σας φέρνουν τσιγάρα,θα σας κάνουν αέρα,θα σας βγάζουν τα κακάδια απο τα νύχια και θα σας πλένουν τα σώβρακα στη σκάφη για να έχετε αλλαξιές.

Στο επόμενο τέταρτο θα καταφθάσουν οι πρώτοι δημοσιογράφοι,ενώ στο επόμενο μισάωρο να περιμένετε επίσκεψη του Αλαβάνου και την επόμενη Τρίτη,απευθείας σύνδεση με το Αλ Τσαντίρι Νews.

Αν είστε τυχεροί,ανάμεσα στα μέλη της »Αλληλεγγύης» μπορεί να σκάσει μύτη και κανένα καλό γκομενάκι του Συνασπισμού.Αυτά είναι τα »τυχερά» της απεργίας πείνας.

Προσοχή όμως.Η εξυπηρέτηση που θα σας παρέχουν τα μέλη της »Αλληλεγγύης» έχει και το τίμημά της.Μην τολμήσετε να διανοηθήτε να βάλετε  έστω και μισή μπουκιά στο στόμα σας.Είναι σίγουρο πως τα μέλη της »Αλληλεγγύης» θα σας εμποδίσουν και θα σας πεθάνουν στην σφαλιάρα.

Μπορείτε να επιχειρήσετε να παραγγείλετε σουβλάκια-με τεράστια προσοχή όμως- μην σας αντιληφθούν οι »αλληλέγγυοι»,γιατί είναι σίγουρο πως θα σας τα φάνε και θα τις φάτε.

Μην έχετε καμία ανησυχία,μήπως εισβάλλουν άνδρες των ΜΑΤ και σας σαπίσουν στο ξύλο.Για όσο έχετε το φούμο στη μούρη,δεν πρόκειται να σας πειράξει κανένας.

Αν όμως παρ’ελπίδα,ανακαλυφθεί πως δεν είστε αλλοδαποί,αρχίστε να κάνετε μια λίστα με τα υπάρχοντά σας,και σε ποιούς συγγενείς θα τα αφήσετε,καθώς και το χρώμα του φέρετρου που προτιμάτε.

Αν αρχίσετε να έχετε έντονες ζαλάδες και τάσεις λιποθυμίας,μπορείτε να νοσηλευτήτε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ή σε κάποιο παράρτημα του »Ερυθρού Σταυρού» (με έξοδα του ταμείου ασφάλισής σας για όσους δεν έχουν φούμο,δωρεάν για αυτούς που φοράνε φούμο).Εκεί θα πρέπει να απαιτήσετε  από τις νοσοκόμες να μη σας χορηγήσουν ορό αλλά μόνο φάρμακα, γιατί δεν σκοπεύετε να εγκαταλείψετε τον αγώνα σας μέχρι να δικαιωθήτε και μέχρι να ξεκουμπιστούν οι »αλληλέγγυοι» επιτέλους.

Αν επιχειρήσουν να σας ταίσουν οι νοσοκόμες με το ζόρι,πετάξτε τους φλεβοκαθετήρες και τρέξτε,ενώ οι »αλληλέγγυοι» θα αναλάβουν να τις ξεμαλλιάσουν και να σκυλοβρίσουν τους γιατρούς.

Έτσι θα φεύγουν οι μέρες (και τα κιλά),με επαναστατικό φρόνημα και η ημέρα της δικαίωσης θα πλησιάζει.

Είναι σίγουρο πως αργά η γρήγορα η κυβέρνηση θα υποχωρήσει και τα αιτήματά σας θα ικανοποιηθούν.

Για εσάς που θα επιλέξετε να αγωνιστείτε χωρίς φούμο,σας εύχομαι καλούς αγώνες,καλή λευτεριά και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει.

 

Υ.Γ

Πρέπει να επισημάνουμε πως το  φούμο είναι ακαταμάχητο όπλο – μόνο όταν είναι η κάμερα μπροστά.Όταν λείπει η κάμερα,το φούμο μπορεί να λειτουργήσει εναντίον μας,με πάρα πολλούς τρόπους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s